bewaar
Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 
Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 
bewaar

Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 

Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!

35 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

3 el

olijfolie mild

800 g

koelverse gnocchi

2

sjalotten

450 g

verse pastasaus carbonara

50 ml

water

60 g

slamelange rode biet

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!

Aan de slag

1

Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd heel dikke asperges eventueel in de lengte doormidden.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 10 min. goudgeel en knapperig.

3

Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Doe na 4 min. de asperges bij de gnocchi. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de gesnipperde sjalotten mee. Voeg de pastasaus en het water toe, roer door en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

4

Verdeel de gnocchi en asperges over diepe borden en bestrooi met de slamelange.

vegatipVervang de pastasaus carbonara door 450 g verse pastasaus funghi (bakje 225 g, koelvers).

Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 

Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig