Wit­te as­per­ges oven­scho­tel met car­bo­na­ra-saus

Makkelijke ovenschotel met asperges met maar 5 ingrediënten.

(1) waardeer
hoofdgerecht Makkelijke ovenschotel met asperges met maar 5 ingrediënten. 2 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de asperges vanaf onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook ze 5 min.
  2. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de aardappelpuree. Verdeel de gekookte asperges erover, roer de saus los en schenk over de schotel. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 41 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Witte asperges ovenschotel met carbonara-saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te as­per­ges oven­scho­tel met car­bo­na­ra-saus

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges vanaf onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook ze 5 min.

3
3
  • 450 g koelverse aardappelpuree

Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de aardappelpuree.

4
4
  • 225 g verse pastasaus carbonara
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Verdeel de gekookte asperges erover, roer de saus los en schenk over de schotel. Rasp de Parmezaanse kaas erboven.

5
5

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

6
6
  • 5 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.