bewaar
Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges
Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges
bewaar

Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges

Gnocchi + groene asperges = een verrassend lekkere combi!

15 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

1 teen

knoflook

90 g

parmaham

350 g

groene asperges

200 g

diepvries tuinerwten

800 g

gnocchi

1 el

milde olijfolie

100 g

ricotta

90 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Gnocchi + groene asperges = een verrassend lekkere combi!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de parmaham in reepjes van een ½ cm.

2

Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm. Kook de asperges, tuinerwten en gnocchi 2 min. Giet af in een vergiet, bewaar 50 ml kookvocht (per 4 personen) en spoel onder koud stromend water.

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de parmaham toe en bak 1 min. mee. Voeg de asperges, tuinerwten en gnocchi toe. Bak 2 min. mee.

4

Meng de ricotta met het bewaarde kookvocht en roer door de gnocchi. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout.