Gnoc­chi met ri­cot­ta, Par­ma­ham en groe­ne as­per­ges

Gnocchi + groene asperges = een verrassend lekkere combi!

(28) waardeer
hoofdgerecht Gnocchi + groene asperges = een verrassend lekkere combi! 4 personen
4 28

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de parmaham in reepjes van een ½ cm.
  2. Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm. Kook de asperges, tuinerwten en gnocchi 2 min. Giet af in een vergiet, bewaar 50 ml kookvocht (per 4 personen) en spoel onder koud stromend water.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de parmaham toe en bak 1 min. mee. Voeg de asperges, tuinerwten en gnocchi toe. Bak 2 min. mee.
  4. Meng de ricotta met het bewaarde kookvocht en roer door de gnocchi. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 76 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met ri­cot­ta, Par­ma­ham en groe­ne as­per­ges

1
1
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 90 g parmaham

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de parmaham in reepjes van een ½ cm.

2
2
  • 350 g groene asperges

Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm.

3
3
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 800 g gnocchi

Kook de asperges, tuinerwten en gnocchi 2 min. Giet af in een vergiet, bewaar 50 ml kookvocht (per 4 personen) en spoel onder koud stromend water.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de parmaham toe en bak 1 min. mee.

5
5

Voeg de asperges, tuinerwten en gnocchi toe. Bak 2 min. mee.

6
6
  • 100 g ricotta

Meng de ricotta met het bewaarde kookvocht en roer door de gnocchi.

7
7
  • 90 g Parmigiano Reggiano-flakes

Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.