Groe­ne voor­jaars­piz­za

Groentepizza met een voorjaarsgroente als asperges, tuinbonen en pesto.

(0) waardeer
hoofdgerecht Groentepizza met een voorjaarsgroente als asperges, tuinbonen en pesto. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng het water met eventueel zout aan de kook in een kleine kookpan. Bak ondertussen de pizzabodems ca. 8 min. in het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de ricotta in een kom en boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Schep het rasp door de ricotta.
  3. Voeg de tuinbonen toe aan het kokende water en kook 3 min. Voeg de laatste minuut de aspergetips toe. Giet de groenten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water zodat het kookproces stopt.
  4. Neem de pizzabodems uit de oven en verdeel de citroenricotta, pesto, tuinbonen, aspergetips, rucola en kaasflakes erover. Bestrooi de pizza’s met (versgemalen) zwarte peper. Serveer direct.

serveertip:

Bestrooi de pizza’s met wat verse munt voor een extra frisse smaak.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.065 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Groene voorjaarspizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne voor­jaars­piz­za

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 liter water

Breng het water met eventueel zout aan de kook in een kleine kookpan.

3
3
  • 2 Magioni super green pizzabodems

Bak ondertussen de pizzabodems ca. 8 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 250 g ricotta
  • 1 citroen

Doe ondertussen de ricotta in een kom en boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom.

5
5

Schep het rasp door de ricotta.

6
6
  • 100 g diepvries fijne tuinbonen

Voeg de tuinbonen toe aan het kokende water en kook 3 min.

7
7
  • 100 g groene aspergetips

Voeg de laatste minuut de aspergetips toe.

8
8

Giet de groenten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water zodat het kookproces stopt.

9
9
  • 100 g koelverse basilicumpesto
  • 10 g rucola
  • 50 g Parmigiano Reggiano-flakes

Neem de pizzabodems uit de oven en verdeel de citroenricotta, pesto, tuinbonen, aspergetips, rucola en kaasflakes erover.

10
10

Bestrooi de pizza’s met (versgemalen) zwarte peper. Serveer direct.

serveertip:

Bestrooi de pizza’s met wat verse munt voor een extra frisse smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.