Ananascake met roomkaasfrosting

Je bakt deze ananascake met een alternatief voor suiker en hij smaakt net zo zoet. Lekker met roomkaasfrosting!

315 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 55 min. oventijd / 2 uur 10 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de ingevette tulbandvorm met wat bakmeel. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers 1 vrucht uit. Laat de ananasstukjes uitlekken, vang het sap op en snijd de stukjes wat fijner.

  2. Klop met een mixer de boter, de helft van de zoetstof, de helft van het vanille-extract, 2 el ananassap, een ½ el limoenrasp en het zout tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef de rest van het bakmeel boven de kom en spatel samen met de ananasstukjes erdoor.

  3. Schep het beslag in de tulbandvorm, strijk glad en bak in ca. 55 min. gaar. Hij is gaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en haal daarna voorzichtig eruit. Laat in 2 uur volledig afkoelen.

  4. Roer ondertussen de roomkaas los en meng met 1-2 el limoensap, een ½ el limoenrasp, de rest van de zoetstof en van het vanille-extract. Verdeel de roomkaasfrosting over de cake en garneer met de rest van het limoenrasp.

  • bereidingstipDe cake is 2 dagen van tevoren te maken, bewaar afgedekt buiten de koelkast. Maak de frosting pas voordat je de cake serveert

Ananascake met roomkaasfrosting

Je bakt deze ananascake met een alternatief voor suiker en hij smaakt net zo zoet. Lekker met roomkaasfrosting!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig