bewaar
Open lasagne met pesto, ricotta en Italiaanse groente
Open lasagne met pesto, ricotta en Italiaanse groente
bewaar

Open lasagne met pesto, ricotta en Italiaanse groente

Open lasagne met maar 5 ingrediënten (een beetje uit de vooraadkast). Best wel heel makkelijk toch?

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

pijnboompitten

800 g

Italiaanse roerbakgroente

3 el

milde olijfolie

100 g

groene pesto

2 el

water

250 g

koelverse lasagnebladen

250 g

ricotta

Open lasagne met maar 5 ingrediënten (een beetje uit de vooraadkast). Best wel heel makkelijk toch?

Aan de slag

1

Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboom­pitten al omschuddend in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in de hapjespan en roerbak de Italiaanse roerbakgroente 10 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de helft van de pijnboompitten, de groene pesto en het water toe. Roer door. Breng op smaak met peper.

3

Breng ondertussen een ruime pan water met de olijfolie aan de kook. Haal de verse lasagne bladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Hou 100 ml pastakookwater apart.

4

Verwarm in een steelpan de ricotta en het apart gehouden pastakookwater. Roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Leg op elk bord 1 lasagnevel en verdeel ⅓ van de ricottasaus en de helft van de roerbakgroente erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad en de rest van de ricotta saus. Garneer met de rest van de pijnboompitten en serveer direct.

Open lasagne met pesto, ricotta en Italiaanse groente

Open lasagne met maar 5 ingrediënten (een beetje uit de vooraadkast). Best wel heel makkelijk toch?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig