Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kalkoen 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika, kastanjechampignons en oregano toe en bak al omscheppend 5 min. op hoog vuur.
Voeg de Sugocasa toe en verwarm 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
Giet de pasta af en meng samen met ⅔ van de mozzarella door de tomatensaus. Bestrooi met de rest van de mozzarella.
Volkorenfusilli met kalkoen in tomatensaus
Vandaag is de dag voor deze pasta: vlug, voedzaam en verrukkelijk!
- vegatipGebruik in plaats van kalkoenfilet vegetarische balletjes (schaal 200 g). Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de vega balletjes 5 min. op middelhoog vuur en voeg samen met de Sugocasa toe aan de groente en verwarm 2 min. mee.
Gerelateerde recepten
Volkorenfusilli met kalkoen in tomatensaus
Vandaag is de dag voor deze pasta: vlug, voedzaam en verrukkelijk!

hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kalkoen 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika, kastanjechampignons en oregano toe en bak al omscheppend 5 min. op hoog vuur.
Voeg de Sugocasa toe en verwarm 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
Giet de pasta af en meng samen met ⅔ van de mozzarella door de tomatensaus. Bestrooi met de rest van de mozzarella.
vegatip:Gebruik in plaats van kalkoenfilet vegetarische balletjes (schaal 200 g). Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de vega balletjes 5 min. op middelhoog vuur en voeg samen met de Sugocasa toe aan de groente en verwarm 2 min. mee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g biologische fusilli volkoren
1 teen knoflook
2 puntpaprika's
250 g kalkoenfilet
1 el milde olijfolie
500 g gesneden kastanjechampignons
1½ el gedroogde oregano
690 g sugo tradizionale tomatensaus in pot
150 g geraspte mozzarella