bewaar
Gembersiroop
Gembersiroop
bewaar

Gembersiroop

Gembersiroop heeft de perfecte balans tussen zoet en pittig.

35 min. bereiden
30 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

1 portie

150 g

verse gemberwortel

200 ml

water

400 g

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • gesteriliseerde fles (500ml)

Gembersiroop heeft de perfecte balans tussen zoet en pittig.

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember met de grove rasp. Vang het sap op.

2

Breng een steelpan met het water op laag vuur aan de kook en voeg de suiker en de gember inclusief het sap toe. Laat op laag vuur ca. 30 min. tegen de kook aan verwarmen. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. afkoelen.

3

Schenk de siroop door een fijne zeef in een schone fles, laat verder afkoelen en draai de dop dicht.

algemeenGenoeg voor ca. 350 ml gembersiroop.

Gembersiroop

Gembersiroop heeft de perfecte balans tussen zoet en pittig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig