Rolletjes van eendenborst met wortel en mandarijn
Rol het kerstdiner in met deze eendenborstrolletjes met wortel en mandarijn. De sojasaus en mirin geven dit kersthapje een extra dimensie, lekker!
Ingrediënten
16 porties
4
mandarijnen
1½ el
mirin
1 el
Kikkoman sojasaus
100 g
gerookte eendenborstfiletplakjes
75 g
peen julienne
Aan de slag
Pel de helft van de mandarijnen en haal de partjes los. Halveer de rest van de mandarijnen en pers de vruchten uit. Breng in een steelpan het mandarijnensap aan de kook met de mirin en sojasaus. Laat 10 min. zachtjes inkoken.
Leg een plakje eendenborst op het werkblad en vul hem met een klein plukje peen julienne. Sommige plakjes zijn te klein om te rollen. Leg er in dat geval 2 naast elkaar. Rol er een strak rolletje van, leg er een partje mandarijn op en zet het vast met een cocktailprikker. Herhaal met de rest van de eendenborst en peen julienne en leg de rolletjes op een grote schaal.
Besprenkel de rolletjes met de mandarijnsaus.
Rolletjes van eendenborst met wortel en mandarijn
Rol het kerstdiner in met deze eendenborstrolletjes met wortel en mandarijn. De sojasaus en mirin geven dit kersthapje een extra dimensie, lekker!

16 porties
25 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pel de helft van de mandarijnen en haal de partjes los. Halveer de rest van de mandarijnen en pers de vruchten uit. Breng in een steelpan het mandarijnensap aan de kook met de mirin en sojasaus. Laat 10 min. zachtjes inkoken.
Leg een plakje eendenborst op het werkblad en vul hem met een klein plukje peen julienne. Sommige plakjes zijn te klein om te rollen. Leg er in dat geval 2 naast elkaar. Rol er een strak rolletje van, leg er een partje mandarijn op en zet het vast met een cocktailprikker. Herhaal met de rest van de eendenborst en peen julienne en leg de rolletjes op een grote schaal.
Besprenkel de rolletjes met de mandarijnsaus.
vegatip:Snijd 2 aubergines in de lengte elk in in 8 plakken en bestrijk ze licht met olijfolie. Gril ze in een grillpan in 3-4 min. gaar. Keer halverwege. Laat a koelen en gebruik de aubergine in plaats van de eendenborst.
achtergrondinfo:Dit gerechtje is onderdeel van een grande entree, waarbij meerdere hapjes geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grande-entree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)4 mandarijnen
1½ el mirin
1 el Kikkoman sojasaus
100 g gerookte eendenborstfiletplakjes
75 g peen julienne