bewaar
Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn
Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn
bewaar

Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn

De paprikapoeder geeft deze stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn die heerlijke rokerigheid.

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

2 el

milde olijfolie

2

gele paprika's

1 teen

knoflook

1½ tl

gerookt paprikapoeder

2 tl

gemalen komijn

800 g

kikkererwten in blik

800 g

biologische tomatenblokjes in blik

290 g

Princes tonijnstukken in water

20 g

verse peterselie

De paprikapoeder geeft deze stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn die heerlijke rokerigheid.

Aan de slag

1

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve repen. Snijd de knoflook fijn.

2

Voeg de paprika, knoflook, paprikapoeder en komijn toe aan de ui en bak 5 min. mee. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg samen met de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

3

Laat ondertussen de blikjes tonijn uitlekken en snijd de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en zout. Schep de peterselie en ¾ van de tonijn erdoor en verdeel de rest erover.

combinatietipLekker met citroen.