bewaar
Traybake van zoete aardappel, kikkererwten en knapperige halloumi
Traybake van zoete aardappel, kikkererwten en knapperige halloumi
bewaar

Traybake van zoete aardappel, kikkererwten en knapperige halloumi

Hallo, halloumi! De kaas - die knapperig wordt i.p.v. smelt - is heerlijk als topping op deze traybake met zoete aardappel en kikkererwten.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

AH Biologisch kikkererwten in pot

600 g

zoete aardappel

1

aubergine

1 tl

milde paprikapoeder

2 tl

gedroogde oregano

2 tl

komijnzaad

4 el

arachideolie

1 mespunt

zout

3 tenen

knoflook

450 g

halloumi kaas

240 g

groene olijven met piment

150 g

yoghurt Griekse stijl

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Hallo, halloumi! De kaas - die knapperig wordt i.p.v. smelt - is heerlijk als topping op deze traybake met zoete aardappel en kikkererwten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd ook de aubergine in stukken van 2 cm.

2

Meng de paprikapoeder, oregano, het komijnzaad, de olie en zout naar smaak. Meng de kruidenolie met de kikkererwten, zoete aardappel, ongepelde tenen knoflook en aubergine en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

3

Snijd ondertussen de halloumi in de breedte in plakjes van een ½ cm. Laat de olijven uitlekken.

4

Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de traybake om met de olijven. Verdeel de halloumi erover en rooster nog 15 min. Neem de tenen knoflook van de bakplaat. Verwijder de velletjes, prak fijn en meng door de yoghurt. Serveer bij de traybake.

combinatietipLekker met platte peterselie.