Pasta ricotta met gepofte tomaatjes

Wij zijn dól op snelle maaltjes als deze. Heerlijke brede pasta-linten, pistache, ricotta en gepofte zoete snoeptomaatjes.

665 kcal

15 min. bereiden

4.4/5

(608)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 750 gram biologische snoepgroente tomaat

    biologische snoepgroente tomaat

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 200 gram verse spinazie

    verse spinazie

  • 500 gram verse pappardelle

    verse pappardelle

  • 40 gram gepelde pistachenoten

    gepelde pistachenoten

  • 1 citroen

    citroen

  • 250 gram ricotta

    ricotta

Aan de slag

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tomaten met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg na 7 min. toe. Plet de zacht geworden tomaten. Voeg de spinazie in delen toe, laat slinken en laat nog 3-4 min. meekoken. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4-5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

  4. Schep de pappardelle door het tomatenmengsel. Verdeel over diepe borden en verdeel daar de ricotta en pistachenoten over. Serveer de citroenparten ernaast.

  • combinatietipLekker met chilivlokken en extra vierge olijfolie.

Wat vond je van dit recept?

Pasta ricotta met gepofte tomaatjes

Wij zijn dól op snelle maaltjes als deze. Heerlijke brede pasta-linten, pistache, ricotta en gepofte zoete snoeptomaatjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig