bewaar
Pappardelle met ricotta en gepofte snoeptomaten
Pappardelle met ricotta en gepofte snoeptomaten
bewaar

Pappardelle met ricotta en gepofte snoeptomaten

Wij zijn dól op snelle maaltjes als deze. Heerlijke brede pasta-linten, pistache, ricotta en gepofte zoete snoeptomaatjes.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

750 g

snoepgroente tomaat

2 tenen

knoflook

200 g

verse spinazie

500 g

verse pappardelle

40 g

gepelde pistachenoten

1

citroen

250 g

ricotta

Wij zijn dól op snelle maaltjes als deze. Heerlijke brede pasta-linten, pistache, ricotta en gepofte zoete snoeptomaatjes.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tomaten met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg na 7 min. toe. Plet de zacht geworden tomaten. Voeg de spinazie in delen toe, laat slinken en laat nog 3-4 min. meekoken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4-5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

4

Schep de pappardelle door het tomatenmengsel. Verdeel over diepe borden en verdeel daar de ricotta en pistachenoten over. Serveer de citroenparten ernaast.

tip

combinatietipLekker met chilivlokken en extra vierge olijfolie.