Pasta ricotta met gepofte tomaatjes
Wij zijn dól op snelle maaltjes als deze. Heerlijke brede pasta-linten, pistache, ricotta en gepofte zoete snoeptomaatjes.
665 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
750 gram biologische snoepgroente tomaat
biologische snoepgroente tomaat
2 tenen knoflook
knoflook
200 gram verse spinazie
verse spinazie
500 gram verse pappardelle
verse pappardelle
40 gram gepelde pistachenoten
gepelde pistachenoten
1 citroen
citroen
250 gram ricotta
ricotta
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 nr. 05 - Aanvallen!
Verhit de olie in een hapjespan en bak de tomaten met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg na 7 min. toe. Plet de zacht geworden tomaten. Voeg de spinazie in delen toe, laat slinken en laat nog 3-4 min. meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4-5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.
Schep de pappardelle door het tomatenmengsel. Verdeel over diepe borden en verdeel daar de ricotta en pistachenoten over. Serveer de citroenparten ernaast.
- combinatietipLekker met chilivlokken en extra vierge olijfolie.
Pasta ricotta met gepofte tomaatjes
Wij zijn dól op snelle maaltjes als deze. Heerlijke brede pasta-linten, pistache, ricotta en gepofte zoete snoeptomaatjes.

hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de tomaten met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg na 7 min. toe. Plet de zacht geworden tomaten. Voeg de spinazie in delen toe, laat slinken en laat nog 3-4 min. meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4-5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.
Schep de pappardelle door het tomatenmengsel. Verdeel over diepe borden en verdeel daar de ricotta en pistachenoten over. Serveer de citroenparten ernaast.
combinatietip:Lekker met chilivlokken en extra vierge olijfolie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el milde olijfolie
750 g biologische snoepgroente tomaat
2 tenen knoflook
200 g verse spinazie
500 g verse pappardelle
40 g gepelde pistachenoten
1 citroen
250 g ricotta




