BBQ portobello 'caprese'
Insalate caprese wordt portobello caprese. BBQ aan, champignon erop en vullen maar!
Ingrediënten
4 personen
250 g
cherrytomaten aan de tak
4
portobello's
1 el
arachideolie
4 el
Bertolli pizzasaus originale
12
Galbani mini-mozzarellabolletjes
2 takjes
verse basilicum
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Knip de tomaten in trosjes. Verwijder de stelen van de portobello’s. Bestrijk de buitenkant van de portobello’s met de olie.
Vul de portobello’s met de pizzasaus en verdeel de mozzarellabolletjes en tomaten erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de portobello’s in de grillschaal en rooster ca. 15 min. op de barbecue. Garneer met een paar blaadjes basilicum en bestrooi met peper en eventueel zout.
BBQ portobello 'caprese'
Insalate caprese wordt portobello caprese. BBQ aan, champignon erop en vullen maar!

bijgerecht
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Knip de tomaten in trosjes. Verwijder de stelen van de portobello’s. Bestrijk de buitenkant van de portobello’s met de olie.
Vul de portobello’s met de pizzasaus en verdeel de mozzarellabolletjes en tomaten erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de portobello’s in de grillschaal en rooster ca. 15 min. op de barbecue. Garneer met een paar blaadjes basilicum en bestrooi met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met geroosterde pijnboompitten.
variatietip:Vervang de tomaten door paprikareepjes of olijven. Of door salami (het gerecht is dan niet meer vegetarisch).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g cherrytomaten aan de tak
4 portobello's
1 el arachideolie
4 el Bertolli pizzasaus originale
12 Galbani mini-mozzarellabolletjes
2 takjes verse basilicum
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)