
Pasta met bloemkool, gesmoorde ui en spekjes
Dat lekker én budgetproof eten kan, bewijst deze pasta met bloemkool en spekjes maar weer!
Ingrediënten
4 personen
500 g
kleine ui
2 el
milde olijfolie
200 g
gerookte spekreepjes
300 g
penne
600 g
bloemkool
100 g
geraspte oude kaas
1
bakje tuinkers
Aan de slag
Snijd de uien in parten van 1 cm dik. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de uien 2 min. op laag vuur. Bestrooi met peper en zout. Zet de deksel op de pan en laat nog ca. 15 min. smoren.
Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken. Laat het bakvet zitten.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van ca. 2 cm. Bak ze in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur in ca. 10 min. beetgaar.
Schep de gebakken spekjes, bloemkool en penne door de gesmoorde uien. Schep vlak voor het serveren de kaas erdoor en bestrooi met de tuinkers.
algemeenTuinkers is een kiemgroente. Zwangere vrouwen, jonge kinderen onder 6 jaar, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.
vegatipOude kaas is niet vegetarisch. Vervang ’m door 100 g geraspte kaas voor pasta (zakje 150 g), die wel vega is. Vervang het spek door vegetarische spekjes (schaal 160 g).