bewaar
Bonenschotel met ei en verse kruiden
Bonenschotel met ei en verse kruiden
bewaar

Bonenschotel met ei en verse kruiden

Zin in een healthy, maar makkelijk gerecht? Deze bonenschotel met ei en verse kruiden voldoet aan ál je eisen.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

gele paprika's

250 g

snoepgroente tomaat

4 el

milde olijfolie

15 g

verse munt

15 g

koriander

800 g

witte bonen in blik

800 g

polpa

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Zin in een healthy, maar makkelijk gerecht? Deze bonenschotel met ei en verse kruiden voldoet aan ál je eisen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 1½ cm. Halveer de tomaten.

2

Verdeel de paprika en tomaten over de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en peper. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de munt en koriander fijn. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

3

Neem de groenten uit de oven en druk de tomaten met een houten lepel iets plat. Bestrooi met peper en zout en bak 15 min. in de oven. Voeg de bonen, polpa en ⅔ van de fijngesneden kruiden toe. Schep om, maak met de houten lepel kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Bak ca. 10-15 min. in de oven tot het eiwit net gestold is.

4

Garneer de schotel met de rest van de fijngesneden kruiden.