bewaar
Zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing
Zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing
bewaar

Zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing

Vandaag eten we zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing. Lekker met koriander!

15 min. bereiden
licht pittig
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1

limoen

2 el

sesamzaad

4 el

sesamolie

2 tenen

knoflook

300 g

verse zalmfilet

225 g

Thaise zilvervliesrijst noedels

15 g

verse gember

1 struik

paksoi

400 g

koelvers gesneden spitskool

Vandaag eten we zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing. Lekker met koriander!

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap, -rasp, sesamzaad, helft van de sesamolie en de rode peper door elkaar. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.

2

Bestrooi de zalm met peper. Verhit ¼ van de sesamolie in een koekenpan en bak de zalm 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

4

Schil en snijd de gember fijn. Snijd de paksoi in repen van ca. 2 cm breed. Verhit de rest van de sesamolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de gember 1 min. Voeg de spitskool toe en bak 3 min. Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee.

5

Schep de noedels door de groenten en verdeel over borden. Verdeel de zalm in stukken erover en besprenkel met de sesam-limoendressing.

combinatietipLekker met koriander.

vegatipVervang de zalm door biologische tofu rulstukjes naturel (180 g). Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.