bewaar
Kabeljauw-pakketjes met rauwe ham
Kabeljauw-pakketjes met rauwe ham
bewaar

Kabeljauw-pakketjes met rauwe ham

Visje vanavond? Deze kabeljauw met krokant jasje en romige pasta zet je in een kwartier op tafel

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kabeljauwhaasjes

7½ g

verse basilicum

80 g

Prosciutto di Parma

3 el

milde olijfolie

800 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

½

paddenstoelenbouillontablet

2 el

tarwebloem

250 ml

verse slagroom

500 g

verse pappardelle

Visje vanavond? Deze kabeljauw met krokant jasje en romige pasta zet je in een kwartier op tafel

Aan de slag

1

Leg op elk stuk vis een paar blaadjes basilicum en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk in de Prosciutto di Parma. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de vis op matig tot middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente op middelhoog vuur. Verkruimel het halve bouillonblokje erboven en schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg de slagroom toe, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken.

3

Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de vis erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.

tip

variatietipLekker met Parmezaanse kaas.