Mak­ke­lij­ke stoof van ka­bel­jauw Pro­ven­çaal­se groen­ten en moz­za­rel­la

Een visstoof met maar 5 ingrediënten? Yes, you can!

(40) waardeer
hoofdgerecht Een visstoof met maar 5 ingrediënten? Yes, you can! 4 personen
4 40

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de knoflook 2 min.
  2. Voeg de groente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Schenk de basilico erbij en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de kabeljauwhaas in stukken van ca. 4 cm. Bestrooi de vis met peper en zout, voeg toe aan de saus en zet het vuur laag. Stoof 4 min. met de deksel op de pan tot de vis gaar is.
  4. Snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm en roer door de stoof. Laat smelten met de deksel op de pan. Verdeel de kabeljauwstoof over diepe borden en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met meergranen stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 20 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Makkelijke stoof van kabeljauw Provençaalse groenten en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke stoof van ka­bel­jauw Pro­ven­çaal­se groen­ten en moz­za­rel­la

1
1
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de knoflook 2 min.

3
3
  • 800 g verse Provençaals roerbakgroente

Voeg de groente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 690 g passata basilico

Schenk de passata erbij en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Breng aan de kook op middelhoog vuur.

6
6
  • 520 g kabeljauwhaasjes

Snijd ondertussen de kabeljauwhaas in stukken van ca. 4 cm.

7
7

Bestrooi de vis met peper en zout, voeg toe aan de saus en zet het vuur laag.

8
8

Stoof 4 min. met de deksel op de pan tot de vis gaar is.

9
9
  • 125 g mozzarella

Snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm en roer door de stoof.

10
10

Laat smelten met de deksel op de pan. Verdeel de kabeljauwstoof over diepe borden en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met meergranen stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.