Romige pasta met groenten en pijnboompitten
Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!
695 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
30 g
400 g
2 el
400 g
500 g
1
150 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.
Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Romige pasta met groenten en pijnboompitten
Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!

hoofdgerecht
4 personen
695 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.
Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
30 g pijnboompitten
400 g broccoliroosjes
2 el milde olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
500 g verse cappelletti prosciutto crudo
1 citroen
150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden




