bewaar
Volkorenpizza met groenten, parmaham en ananas
Volkorenpizza met groenten, parmaham en ananas
bewaar

Volkorenpizza met groenten, parmaham en ananas

Deze home made pizza schuif je binnen een kwartiertje in de oven.

15 min. bereiden
17 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

550 g

koelvers pizzadeeg volkoren familiesize

130 g

Mutti le verdurine in tube

4 el

milde olijfolie

600 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

1

rode paprika

150 g

mini mozzarella

80 g

Prosciutto di Parma

100 g

verse ananasstukjes

Deze home made pizza schuif je binnen een kwartiertje in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het pizzadeeg met het bakpapier over een bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomaten-groentepuree en besprenkel met de helft van de olie.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de paprika in dunne reepjes. Verdeel de groente, paprika en mozzarella over de pizzabodem. Bak 17 min. in het midden van de oven.

3

Snijd de prosciutto di Parma in dunne reepjes. Snijd de ananas in blokjes van een ½ cm. Haal de pizza uit de oven. Verdeel de ananas en de ham over de pizza, bestrooi met peper en serveer.

tip

variatietipJe kunt in plaats van volkoren pizzadeeg ook 2 bloemkool-pizzabodems (à 360 g, Magioni) gebruiken