Vol­ko­ren­piz­za met groen­ten, par­ma­ham en ana­nas

Deze home made pizza schuif je binnen een kwartiertje in de oven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 17 min. oventijd
(0) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze home made pizza schuif je binnen een kwartiertje in de oven. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het pizzadeeg met het bakpapier over een bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomaten-groentepuree en besprenkel met de helft van de olie.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de paprika in dunne reepjes. Verdeel de groente, paprika en mozzarella over de pizzabodem. Bak 17 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd de prosciutto di Parma in dunne reepjes. Snijd de ananas in blokjes van een ½ cm. Haal de pizza uit de oven. Verdeel de ananas en de ham over de pizza, bestrooi met peper en serveer.

variatietip:

Je kunt in plaats van volkoren pizzadeeg ook 2 bloemkool-pizzabodems (à 360 g, Magioni) gebruiken

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 77 g
    waarvan suikers 20 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpizza met groenten, parmaham en ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­piz­za met groen­ten, par­ma­ham en ana­nas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 550 g koelvers pizzadeeg volkoren familiesize
  • 130 g Mutti le verdurine in tube
  • 2 el milde olijfolie

Verdeel het pizzadeeg met het bakpapier over een bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomaten-groentepure en besprenkel met de olie.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 600 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 rode paprika
  • 150 g mini mozzarella's

Snijd de paprika in dunne reepjes. Verdeel de groente, paprika en mozzarella over de pizzabodem. Bak 17 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 80 g Prosciutto di Parma
  • 100 g verse ananasstukjes

Snijd de prosciutto di Parma in dunne reepjes. Snijd de ananas in blokjes van een ½ cm.

6
6

Haal de pizza uit de oven. Verdeel de ananas en de ham over de pizza, bestrooi met peper en serveer.

variatietip:

Je kunt in plaats van volkoren pizzadeeg ook 2 bloemkool-pizzabodems (à 360 g, Magioni) gebruiken

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.