Ve­ga ge­hakt van tofu met mie en pak­soi

Maak gehakt van tofu! Een lekker vegetarisch alternatief.

(16) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Maak gehakt van tofu! Een lekker vegetarisch alternatief. 4 personen
5 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en dep heel goed droog met keukenpapier. Verkruimel de tofu fijn in een kom. Meng met de paprika-, komijn-, knoflook- en uien poeder, het zout en de helft van de olie. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. bruin en licht knapperig in het midden van de oven. Voeg de ketjap en de helft van de sambal toe en meng goed. Zet de oven uit en laat het gehakt nog ca. 5 min. in de warme oven staan om extra knapperig te worden.
  2. Was ondertussen de paksoi en snijd in stukken van ca. 5 cm. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de rest van de olie, de rest van de sambal en de Japanse sojasaus tot een dressing.
  3. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Bereid in de ene pan de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken, maar spoel niet koud af. Kook in de andere pan de paksoi 2 min. Giet af en laat uitlekken. Meng de nog warme mie met de helft van de dressing en verdeel over de borden. Verdeel de paksoi en de rest van de dressing erover. Schep het tofu-gehakt erop en bestrooi met de salade-ui.

bereidingstip:

Dep de tofu heel goed droog met keukenpapier. Hoe droger de tofu, hoe knapperiger hij wordt in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vega gehakt van tofu met mie en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga ge­hakt van tofu met mie en pak­soi

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 375 g tofu naturel

Laat de tofu uitlekken en dep heel goed droog met keukenpapier. Verkruimel de tofu fijn in een kom.

3
3
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl zout
  • 3 el arachideolie

Meng met de paprika-, komijn-, knoflook- en uien poeder, het zout en de olie.

4
4

Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. bruin en licht knapperig in het midden van de oven.

5
5
  • 2 el ketjap medja no.01
  • 1 el sambal oelek

Voeg de ketjap en de sambal toe en meng goed. Zet de oven uit en laat het gehakt nog ca. 5 min. in de warme oven staan om extra knapperig te worden.

6
6
  • 1 paksoi
  • 3 salade-uitjes

Was ondertussen de paksoi en snijd in stukken van ca. 5 cm. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen.

7
7
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

8
8
  • 3 el arachideolie
  • 1 el sambal oelek
  • 2 el Japanse sojasaus

Meng het rasp en sap met de olie, de sambal en de Japanse sojasaus tot een dressing.

9
9
  • 250 g Chinese eiermie

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Bereid in de ene pan de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken, maar spoel niet koud af.

10
10

Kook in de andere pan de paksoi 2 min. Giet af en laat uitlekken. Meng de nog warme mie met de helft van de dressing en verdeel over de borden.

11
11

Verdeel de paksoi en de rest van de dressing erover. Schep het tofu-gehakt erop en bestrooi met de salade-ui.

bereidingstip:

Dep de tofu heel goed droog met keukenpapier. Hoe droger de tofu, hoe knapperiger hij wordt in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.