Tray­ba­ke met ve­ge­ta­ri­sche bal­le­tjes en oven­groen­ten

Let's try, deze traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten!

(2) waardeer
hoofdgerecht Let's try, deze traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten! 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer ze en snijd in de lengte in partjes van ca. 2 cm dik.
  2. Verdeel de aardappelen samen met de ovengroente over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout, peper en zout. Meng goed en rooster alles in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep na 20 min. om, voeg de balletjes toe en bak nog 10 min. mee.
  3. Halveer ondertussen de citroen, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in parten. Klop (per 4 personen) de hummus met 1 el citroensap en het water tot een dressing. Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel ⅓ van de hummusdressing over de groenten. Serveer met de citroenparten en de rest van de hummusdressing apart erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 83 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met ve­ge­ta­ri­sche bal­le­tjes en oven­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Boen de aardappelen schoon, halveer ze en snijd in de lengte in partjes van ca. 2 cm dik.

3
3
  • 600 g ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli

Verdeel de aardappelen samen met de ovengroente over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el ras el hanout

Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout, peper en zout.

5
5
  • 350 g vegetarische balletjes

Meng goed en rooster alles in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep na 20 min. om, voeg de balletjes toe en bak nog 10 min. mee.

6
6
  • 1 citroen

Halveer ondertussen de citroen, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in parten.

7
7
  • 200 g hummus naturel
  • 1 el water

Klop (per 4 personen) de hummus met 1 el citroensap en het water tot een dressing.

8
8

Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel ⅓ van de hummusdressing over de groenten.

9
9

Serveer met de citroenparten en de rest van de hummusdressing apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.