Fish and chips

Maak thuis deze Britse klassieker: fish and chips!

(1) waardeer
engels hoofdgerecht Maak thuis deze Britse klassieker: fish and chips! 2 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gietijzeren pan of frituurpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de frituurolie tot 160 °C. Snijd de aardappel in dunne frietjes. Spoel de frietjes goed af om het meeste zetmeel te verwijderen en dep ze droog. Frituur de frietjes om beurten 5 min. voor en laat ze uitlekken. Verhit de frituurolie tot 175-180 °C.
  2. Schrap de wortel en schaaf hem met behulp van een dunschiller in dunne linten. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf ook in dunne linten. Maak een dressing van de olijfolie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Schep de wortel en komkommer om met de dressing en houd apart.
  3. Doe voor het beslag het zelfrijzend bakmeel met de kurkuma in een kom. Schenk ¼ van het bruiswater erbij en roer door elkaar. Herhaal dit tot je al het bruiswater gebruikt hebt. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm dik. Kruid de kabeljauw met de viskruiden. Wentel ze door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen. Frituur de kabeljauw 4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Frituur de aardappelfrietjes nog eens 3-5 min. Laat uitlekken en schep om met het gerookte-paprikapoeder en zout. Serveer de fish & chips met de wortel-komkommersalade, chilisaus en een klodder mayonaise.

variatietip:

Je kunt de vastkokende aardappelen ook vervangen voor zoete aardappel.

dieettip:

Maak je het recept met zoete aardappel en broccoli? Dan zijn dit de voedingswaarden p.p. 855 kcal • 12 g eiwit • 53 g vet, waarvan 6 g verz. • 75 g koolhydraten, waarvan 22 g suikers • 2.9 g zout • 14 g vezels

vegatip:

Ook lekker met broccoli i.p.v. vis. Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook 10 broccolistronkjes van ca. 3 cm. dik 5 min. Dep droog met een schone theedoek en bestrooi met 2 tl Hollandse ovengroentekruiden. Wentel de broccoli door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen. Frituur de broccoli 4-5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Fish and chips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fish and chips

1
1
  • 2 liter frituurolie

Verhit de frituurolie tot 160 °C.

2
2
  • 2 grote vastkokende aardappelen

Snijd de aardappel in dunne frietjes. Spoel de frietjes goed af om het meeste zetmeel te verwijderen en dep ze droog.

3
3

Frituur de frietjes om beurten 5 min. voor en laat ze uitlekken. Verhit de frituurolie tot 175-180 °C.

4
4
  • 1 winterpeen
  • 1 komkommer

Schrap de wortel en schaaf hem met behulp van een dunschiller in dunne linten. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf ook in dunne linten.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el azijn

Maak een dressing van de olijfolie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Schep de wortel en komkommer om met de dressing en houd apart.

6
6
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el kurkuma
  • 100 ml bruisend bronwater

Doe voor het beslag het zelfrijzend bakmeel met de kurkuma in een kom. Schenk ¼ van het bruiswater erbij en roer door elkaar. Herhaal dit tot je al het bruiswater gebruikt hebt.

7
7
  • 200 g verse kabeljauwfilets
  • 2 tl Euroma Hollandse mossel & vis kruiden

Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm dik. Kruid de kabeljauw met de viskruiden. Wentel ze door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen.

8
8

Frituur de kabeljauw 4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Frituur de aardappelfrietjes nog eens 3-5 min. Laat uitlekken en schep om met het gerookte-paprikapoeder en zout.

10
10
  • 2 el chilisaus
  • 2 el mayonaise

Serveer de fish & chips met de wortel-komkommersalade, chilisaus en een klodder mayonaise.

variatietip:

Je kunt de vastkokende aardappelen ook vervangen voor zoete aardappel.

dieettip:

Maak je het recept met zoete aardappel en broccoli? Dan zijn dit de voedingswaarden p.p. 855 kcal • 12 g eiwit • 53 g vet, waarvan 6 g verz. • 75 g koolhydraten, waarvan 22 g suikers • 2.9 g zout • 14 g vezels

vegatip:

Ook lekker met broccoli i.p.v. vis. Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook 10 broccolistronkjes van ca. 3 cm. dik 5 min. Dep droog met een schone theedoek en bestrooi met 2 tl Hollandse ovengroentekruiden. Wentel de broccoli door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen. Frituur de broccoli 4-5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.