bewaar
Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente
Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente
bewaar

Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente

Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

traditionele olijfolie

100 g

groene-aspergetips

250 g

cherrytomaten aan de tak

1 el

Euroma Hollandse mossel & vis kruiden

160 g

zalmfilet

½

citroen

75 g

Griekse yoghurt 0%

160 g

linzen in blik

250 g

koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

Dit heb je nodig

  • grillpan

Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

Aan de slag

1

Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng ¼ van de olie met de aspergetips en tomaten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril de groenten 4 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

2

Meng ondertussen ⅔ van de rest van de olie met de Hollandse mossel & vis kruiden. Bestrijk de zalmfilet met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril 4 min. Keer halverwege.

3

Boen de citroen schoon. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng een ½ el citroensap (bij 2 personen) door de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe.

4

Spoel de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken en meng in een kom met de rest van de olie, het citroenrasp en de quinoa-bulgurmix. Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de gegrilde groenten over het linzen-quinoabulgurmengsel. Serveer met de yoghurt.