Lin­zen-quinoa­bowl met ge­gril­de zalm en groen­te

Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

(1) waardeer
hoofdgerecht Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm. 2 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng ¼ van de olie met de aspergetips en tomaten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril de groenten 4 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Meng ondertussen ⅔ van de rest van de olie met de Hollandse mossel & vis kruiden. Bestrijk de zalmfilet met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril 4 min. Keer halverwege.
  3. Boen de citroen schoon. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng een ½ el citroensap (bij 2 personen) door de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe.
  4. Spoel de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken en meng in een kom met de rest van de olie, het citroenrasp en de quinoa-bulgurmix. Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de gegrilde groenten over het linzen-quinoabulgurmengsel. Serveer met de yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen-quinoa­bowl met ge­gril­de zalm en groen­te

1
1
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 100 g groene-aspergetips
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng de olie met de aspergetips en tomaten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2

Gril de groenten 4 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el Euroma Hollandse mossel & vis kruiden

Meng ondertussen de olie met de Hollandse mossel & vis kruiden.

4
4
  • 160 g zalmfilet

Bestrijk de zalmfilet met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril 4 min. Keer halverwege.

5
5
  • ½ citroen
  • 75 g Griekse yoghurt 0%

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng een ½ el citroensap (bij 2 personen) door de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe.

6
6
  • 160 g linzen in blik
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 250 g gekookte quinoa-bulgurmix

Spoel de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken en meng in een kom met de rest van de olie, het citroenrasp en de quinoa-bulgurmix.

7
7

Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de gegrilde groenten over het linzen-quinoabulgurmengsel. Serveer met de yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.