Groe­ne as­per­ges met ge­pof­te cher­ry­to­maat­jes & fris­se yog­hurt

De asperges gril je samen met de cherrytomaten en serveer je met Griekse yoghurt.

(1) waardeer
bijgerecht De asperges gril je samen met de cherrytomaten en serveer je met Griekse yoghurt. 2 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges, meng de asperges met de olie en gril ze ca. 5 min. Keer regelmatig. Leg de asperges op een schaal.
  2. Gril de cherrytomaten 4 min. Verwijder de harde stelen van de waterkers.
  3. Verdeel de tomaten en waterkers over de asperges en serveer met de yoghurt.

Tip:

Je kunt de asperges en cherrytomaten een halve dag van tevoren grillen. Bewaar op kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Vegabox 2018

Groene asperges met gepofte cherrytomaatjes & frisse yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne as­per­ges met ge­pof­te cher­ry­to­maat­jes & fris­se yog­hurt

1
1

Verhit de grillpan zonder olie of boter.

2
2
  • 350 g verse groene asperges
  • ½ el milde olijfolie

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges, meng de asperges met de olie en gril ze ca. 5 min.

3
3

Keer regelmatig. Leg de asperges op een schaal.

4
4
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 25 g biologische waterkers

Gril de cherrytomaten 4 min. Verwijder de harde stelen van de waterkers.

5
5
  • 150 g yoghurt Griekse stijl

Verdeel de tomaten en waterkers over de asperges en serveer met de yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.