Ge­bak­ken schel­vis met ven­kel­sa­la­de en ge­roos­ter­de aard­ap­pel­part­jes

Vis voor het avondeten? Maak deze schelvis met in de ovengeroosterde aardappeltjes en frisse venkelsalade

(0) waardeer
hoofdgerecht Vis voor het avondeten? Maak deze schelvis met in de ovengeroosterde aardappeltjes en frisse venkelsalade 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de helft van olie door de bakaardappeltjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar en goudgeel. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen. Verwijder het groen en snijd fijn. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en -rasp met de helft van de rest van de olie en het venkelgroen tot een dressing. Snijd of schaaf de komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Meng de venkel, dressing, komkommer en appel in een kom.
  3. Bestrooi de vis rondom met de viskruiden. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de vis met de aardappeltjes en de venkelsalade.

variatietip:

Je kunt de schelvis ook vervangen door kabeljauw

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken schelvis met venkelsalade en geroosterde aardappelpartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken schel­vis met ven­kel­sa­la­de en ge­roos­ter­de aard­ap­pel­part­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 600 g bakaardappeltjes

Meng de olie door de bakaardappeltjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar en goudgeel. Schep halverwege om.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen. Verwijder het groen en snijd fijn.

5
5

Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes.

6
6
  • 1 sinaasappel
  • 1 el milde olijfolie

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en -rasp met de olie en het venkelgroen tot een dressing.

7
7
  • 1 komkommer
  • 1 friszure appel

Snijd of schaaf de komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes.

8
8

Meng de venkel, dressing, komkommer en appel in een kom.

9
9
  • 560 g verse schelvis
  • 1 el milde olijfolie
  • 1½ el Euroma Hollandse mossel & vis kruiden

Bestrooi de vis rondom met de viskruiden. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

10
10

Serveer de vis met de aardappeltjes en de venkelsalade.

variatietip:

Je kunt de schelvis ook vervangen door kabeljauw

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.