bewaar
Gebakken schelvis met venkelsalade en geroosterde aardappelpartjes
Gebakken schelvis met venkelsalade en geroosterde aardappelpartjes
bewaar

Gebakken schelvis met venkelsalade en geroosterde aardappelpartjes

Vis voor het avondeten? Maak deze schelvis met in de ovengeroosterde aardappeltjes en frisse venkelsalade

25 min. bereiden
40 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

milde olijfolie

600 g

bakaardappeltjes

2

venkelknollen

1

sinaasappel

1

komkommer

1

friszure appel

560 g

verse schelvis

1½ el

Euroma Hollandse mossel & vis kruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Vis voor het avondeten? Maak deze schelvis met in de ovengeroosterde aardappeltjes en frisse venkelsalade

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de helft van olie door de bakaardappeltjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar en goudgeel. Schep halverwege om.

2

Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen. Verwijder het groen en snijd fijn. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en -rasp met de helft van de rest van de olie en het venkelgroen tot een dressing. Snijd of schaaf de komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Meng de venkel, dressing, komkommer en appel in een kom.

3

Bestrooi de vis rondom met de viskruiden. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de vis met de aardappeltjes en de venkelsalade.

variatietipJe kunt de schelvis ook vervangen door kabeljauw