Gem­ber­thee

Gemberthee maken is eigenlijk heel simpel. Wil je extra sterke gembersmaak? Rasp de wortel dan (in een thee-ei), in plaats van 'm te snijden.

(3) waardeer
drankje zonder alcohol Gemberthee maken is eigenlijk heel simpel. Wil je extra sterke gembersmaak? Rasp de wortel dan (in een thee-ei), in plaats van 'm te snijden. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 sateprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder donkere en heel droge stukjes van de gember, je hoeft de gember niet te schillen. Snijd in dunne plakken.
  2. Rijg ze aan de satéprikkers (ca. 5 a 6 plakjes per prikker). Verdeel de prikkers over glazen. Giet het kokende water over en laat 1 min. staan. De prikkers met gember kun je een aantal keer hergebruiken.

combinatietip:

Ook lekker met wat honing of ahornsiroop.

combinatietip:

Ook lekker met plakjes citroen of sinaasappel. Boen de citroen of sinaasappel schoon en snijd in plakken van 1 cm dik. Voeg samen met de gember toe.

serveertip:

Maak je een pot thee? Voeg de plakken gember dan los toe aan de theepot.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 5 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 1 g
    waarvan suikers 0 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
februari 2021

Gemberthee

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gem­ber­thee

1
1
  • 100 g verse gemberwortel

Verwijder donkere en heel droge stukjes van de gember, je hoeft de gember niet te schillen. Snijd in dunne plakken.

2
2

Rijg ze aan de satéprikkers (ca. 5 a 6 plakjes per prikker). Verdeel de prikkers over glazen.

3
3
  • 800 ml kokend water

Giet het kokende water over en laat 1 min. staan. De prikkers met gember kun je een aantal keer hergebruiken.

combinatietip:

Ook lekker met wat honing of ahornsiroop.

combinatietip:

Ook lekker met plakjes citroen of sinaasappel. Boen de citroen of sinaasappel schoon en snijd in plakken van 1 cm dik. Voeg samen met de gember toe.

serveertip:

Maak je een pot thee? Voeg de plakken gember dan los toe aan de theepot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.