bewaar
Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip
Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip
bewaar

Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip

Lekkere snack gezocht? Dan moet je bij bloemkool zijn!

25 min. bereiden
20 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

400 g

koelverse bloemkoolrijst

100 g

geraspte cheddar

2 tl

gedroogde oregano

1 tl

paprikapoeder

1

wit vrij uitloopei

295 g

gegrilde paprika's in pot

40 g

ongezouten pecannoten

1 el

milde harissa

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

  • staafmixer

Lekkere snack gezocht? Dan moet je bij bloemkool zijn!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers de knoflook uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en schep 3 min. om tot hij zacht is. Meng met de cheddar, oregano, paprikapoeder, het ei, peper en zout in een grote kom.

2

Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvorm. Druk het mengsel goed aan met een lepel, zodat er kuiltjes in ontstaan. Bak ca. 20 min. tot de snacks stevig en de randjes goudbruin en knapperig zijn.

3

Laat ondertussen de paprika uitlekken. Mix met de staafmixer de pecannoten, paprika, harissa en de knoflook uit de pot gegrilde paprika tot een gladde dipsaus. Serveer de bloemkoolsnacks met de dipsaus.

tip

Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip

Instructievideo - 00:33 min.