bewaar
Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes
Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes
bewaar

Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes

Room + spekjes + champignons + courgettespaghetti = vul zelf maar in! (Onweerstaanbaar.)

30 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

gerookte spekreepjes

650 g

champignons

2 tenen

knoflook

1

citroen

250 ml

verse slagroom

1 liter

water

15 g

verse platte peterselie

800 g

courgettespaghetti

Dit heb je nodig

  • bolzeef

Room + spekjes + champignons + courgettespaghetti = vul zelf maar in! (Onweerstaanbaar.)

Aan de slag

1

Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin.

2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.

3

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten. Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot ¼ van de massa.

4

Breng ondertussen het water aan de kook. Snijd de peterselie fijn. Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken.

5

Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.

tip

variatietipVervang de spekreepjes door vegan spekreepjes.