Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes
Room + spekjes + champignons + courgettespaghetti = vul zelf maar in! (Onweerstaanbaar.)

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g gerookte spekreepjes
- 650 g champignons
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 250 ml verse slagroom
- 1 liter water
- 15 g verse platte peterselie
- 800 g courgettespaghetti
Keukenspullen
- bolzeef
Advertentie
Bereiden
- Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.
- Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten. Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot ¼ van de massa.
- Breng ondertussen het water aan de kook. Snijd de peterselie fijn. Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken.
- Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.
variatietip:
Vervang de spekreepjes door vegan spekreepjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 16 g
-
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 13 g -
vet 32 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 320 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes
- 150 g gerookte spekreepjes
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin.
- 650 g champignons
- 2 tenen knoflook
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn.
Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.
- 1 citroen
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten.
- 250 ml verse slagroom
Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot ¼ van de massa.
- 1 liter water
- 15 g verse platte peterselie
Breng ondertussen het water aan de kook. Snijd de peterselie fijn.
- 800 g courgettespaghetti
Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken.
Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.
variatietip:
Vervang de spekreepjes door vegan spekreepjes.