bewaar
Vegan bladerdeeghapjes
Vegan bladerdeeghapjes
bewaar

Vegan bladerdeeghapjes

Doe jezelf en je gasten een plezier en bak deze borrelproof en vegan bladerdeeghapjes.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

24 porties

500 g

zoete aardappel

400 g

kikkererwten

60 g

ongezouten pecannoten

4 takjes

verse tijm

½ tl

nootmuskaat

2 el

sojasaus

270 g

vers bladerdeeg

1 el

vegan mayonaise

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • rasp

Doe jezelf en je gasten een plezier en bak deze borrelproof en vegan bladerdeeghapjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en verdeel ze met de snijkant naar beneden over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem de zoete aardappel uit de oven (laat de oven aan) en laat ca. 10 min. afkoelen.

2

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Dep goed droog met keukenpapier. Hak de pecannoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de nootmuskaat. Doe de kikkererwten, noten, ¾ van de tijm, de nootmuskaat en sojasaus in een kom. Prak met een vork de kikkererwten grof. Schep het zacht geworden vruchtvlees van de zoete aardappel uit de schil en schep met een vork het door het kikkererwtenmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg het bladerdeeg inclusief bakpapier op een bakplaat. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Verdeel op elk stuk bladerdeeg een rij met het zoete-aardappelmengsel, net naast het midden van elk stuk deeg. Vouw de lange kant van het deeg over het mengsel en druk aan met je vingers of met een vork. Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten plakken. Bestrijk het bladerdeeg met de vegan mayo, bestrooi met de rest van de tijm. Snijd elke rol in 12 stukjes, verdeel ze over de bakplaat zodat ze elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven in ca.20-25 min. goudbruin en gaar.

Vegan bladerdeeghapjes

Instructievideo - 00:35 min.