bewaar
Mostarda van vijgen
Mostarda van vijgen
bewaar

Mostarda van vijgen

Mostarda is een Italiaanse variant op chutney: een zoete vruchtenspread met een pittige twist van de mosterd.

30 min. bereiden
3 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

verse vijgen

160 g

bruine basterdsuiker

4 el

appelciderazijn

2 el

mosterdzaad

2 el

grove mosterd

½ tl

chilivlokken

50 g

bigarreaux

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)

Mostarda is een Italiaanse variant op chutney: een zoete vruchtenspread met een pittige twist van de mosterd.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in parten. Bestrooi met de suiker, dek af met vershoudfolie en laat 2 uur staan.

2

Doe de vijgen met de natte suiker in een pan met dikke bodem. Voeg de azijn, het mosterdzaad, de mosterd en chilivlokken toe en breng aan de kook. Laat 15-20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm nog een beetje hebben behouden.

3

Haal de pan van het vuur. Roer de bigarreaux door de saus en schep het mengsel in de glazen pot. Sluit direct af met de deksel en draai de pot om. Laat in ca. 3 uur geheel afkoelen.

combinatietipLekker bij pittige, pikante kazen zoals Rochebaron en Blue Stilton.

variatietipJe kunt ook mostarda maken met ander fruit, zoals peren of cranberry’s, of een combinatie ervan.