Panna cotta met gezouten honing-notencrumble
Honing wordt ook wel ‘het vloeibare goud’ genoemd en geeft dus een gouden randje aan deze panna cotta.
420 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd, 3 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
40 g
400 ml
1 tl
125 ml
100 g
75 g
1 el
½ tl
Dit heb je nodig
ovenvaste schaaltjes (Ø 10 cm)
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 10 - Bijzondere Kerst
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de maizena met de helft van de melk en het vanille-extract tot een papje. Schenk de rest van de melk, de slagroom en de helft van de honing in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt. Voeg het maizenapapje toe en breng al roerend aan de kook. Laat een paar seconden al roerend met een garde doorkoken tot een gebonden vanilleroom ontstaat. Verdeel over de schaaltjes en zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Hak ondertussen de noten grof en meng met het sesamzaad en de kardemom. Meng 35 g honing (per 4 personen) erdoor en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen en hak in kleine stukken
Neem de panna cotta uit de koelkast en houd de onderkant van de schaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke ‘panna cotta’ op een bord en verdeel de honing-notencrumble erover. Besprenkel met de rest van de honing.
Panna cotta met gezouten honing-notencrumble
Honing wordt ook wel ‘het vloeibare goud’ genoemd en geeft dus een gouden randje aan deze panna cotta.

nagerecht
4 personen
420 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de maizena met de helft van de melk en het vanille-extract tot een papje. Schenk de rest van de melk, de slagroom en de helft van de honing in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt. Voeg het maizenapapje toe en breng al roerend aan de kook. Laat een paar seconden al roerend met een garde doorkoken tot een gebonden vanilleroom ontstaat. Verdeel over de schaaltjes en zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Hak ondertussen de noten grof en meng met het sesamzaad en de kardemom. Meng 35 g honing (per 4 personen) erdoor en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen en hak in kleine stukken
Neem de panna cotta uit de koelkast en houd de onderkant van de schaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke ‘panna cotta’ op een bord en verdeel de honing-notencrumble erover. Besprenkel met de rest van de honing.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
40 g maizena
400 ml volle melk
1 tl vanille-extract
125 ml slagroom
100 g bloemenhoning
75 g gezouten cashewnoten
1 el sesamzaad
½ tl gemalen kardemom
Dit heb je nodig
ovenvaste schaaltjes (Ø 10 cm)
bakpapier





