bewaar
Citroencake met ricotta
Citroencake met ricotta
bewaar

Citroencake met ricotta

Het geheim van deze citroencake? De romige ricotta!

20 min. bereiden
40 min. oventijd
2 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

12 personen

260 g

zelfrijzend bakmeel

125 g

ongezouten roomboter

250 g

fijne kristalsuiker

2 tl

vanillearoma

¼ tl

tafelzout

3

middelgrote eieren

250 g

ricotta

2

biologische citroenen

150 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • tulbandvorm (1,5 liter, ingevet)

Het geheim van deze citroencake? De romige ricotta!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C

2

Bestuif de ingevette tulbandvorm met 1 el bakmeel.

3

Doe de boter, suiker, het vanille-aroma en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen.

4

Voeg de ricotta toe. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van 1 citroen erboven. Mix met een handmixer (op de laagste stand) tot een egaal beslag. Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.

5

Schenk het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven laat 30-60 min. afkoelen in de vorm. Stort op een bord en laat nog 1 uur verder afkoelen.

6

Maak, als de cake is afgekoeld, het glazuur. Pers het sap van de citroen waarvan de schil is geraspt. Meng 2½ el citroensap (per cake) met de poedersuiker tot een egaal mengsel. Schenk het glazuur over de bovenkant van de tulband, zodat de cake gedeeltelijk bedekt is. Rasp de gele schil van de laatste citroen erboven.

7

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen erboven.

algemeenDe cake is 2 dagen van tevoren te maken, bewaar afgedekt buiten de koelkast. Maak het glazuur voordat je de cake serveert.