bewaar
Zalm met kastanjechampignons, paprika en linzen uit de oven
Zalm met kastanjechampignons, paprika en linzen uit de oven
bewaar

Zalm met kastanjechampignons, paprika en linzen uit de oven

Wat eten we vandaag: zalm uit de oven met een flinke portie groente!

10 min. bereiden
30 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

600 g

ovengroente kastanjechampignons, venkel, rode ui en bosui

3 el

milde olijfolie

2 el

gedroogde dille

800 g

linzen in blik

1

citroen

300 g

verse zalmfilet

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Wat eten we vandaag: zalm uit de oven met een flinke portie groente!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie, de helft van de dille, peper en eventueel zout. Rooster 30 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

2

Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de helft van de citroen in plakken en de rest in partjes.

3

Meng de rest van olie, de rest van de dille, peper en eventueel zout in een kommetje. Dep de zalm droog. Besmeer de zalm rondom met behulp van een bakkwastje met een deel van de kruidenolie. Neem na 18 min. de bakplaat uit de oven en schep de groente om met de linzen en de rest van de kruidenolie. Leg de zalm ertussen en verdeel de citroenplakjes erover. Bak nog 12 min.

4

Verdeel de ovenschotel over borden en serveer met de partjes citroen.