Tray­ba­ke met oven­groen­te en ri­cot­ta

Hup, alles op een bakplaat en 30 min. later staat het eten op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(2) waardeer
hoofdgerecht Hup, alles op een bakplaat en 30 min. later staat het eten op tafel. 2 personen
1 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verdeel de ovengroente, zoete aardappel en rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Meng door elkaar en maak in het midden wat ruimte vrij. Stort daar de ricotta op en rooster alles 25 min. in het midden van de oven. Schep de groente halverwege om.
  2. Neem de bakplaat uit de oven. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groente. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Snijd de citroen in parten en serveer erbij. Serveer direct zo van de bakplaat.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
september 2019

Traybake met ovengroente en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met oven­groen­te en ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 takjes verse rozemarijn

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

3
3
  • 600 g ovengroente kastanjechampignons, venkel, rode ui en bosui
  • 400 g zoete-aardappelblokjes

Verdeel de ovengroente, zoete aardappel en rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Meng door elkaar en maak in het midden wat ruimte vrij.

5
5
  • 250 g ricotta

Stort daar de ricotta op en rooster alles 25 min. in het midden van de oven. Schep de groente halverwege om.

6
6

Neem de bakplaat uit de oven. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groente.

7
7
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven.

8
8

Snijd de citroen in parten en serveer erbij. Serveer direct zo van de bakplaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.