bewaar
Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla
Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla
bewaar

Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla

Hoofdingrediënt van deze appelgriesmeelcake? Romige boerenvanillevla!

15 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

10 personen

2

Jazz appels

2

scharreleieren

100 g

kristalsuiker

125 ml

zonnebloemolie

2 tl

bakpoeder

500 ml

vanillevla

250 g

griesmeel

2 el

amandelschaafsel

½ el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • brownievorm (28 x 18 cm)

Hoofdingrediënt van deze appelgriesmeelcake? Romige boerenvanillevla!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten. Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.

3

Vet de brownievorm in en bestuif met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.

4

Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.