Sinterklaastaart (surprisetaart)
Sinterklaastaart (surprisetaart)
bewaar
bewaar

Sinterklaastaart (surprisetaart)

Surprise! Deze sinterklaastaart heeft een geheime binnenkant...

45 min. bereiden
7waarderingen

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop met een mixer de boter in 4 min. luchtig. Klop in delen de poedersuiker erdoor. Voeg de vanille toe en klop alles nog 1 min.

2

Halveer de cakes overlangs. Leg de cakestukken in een rechthoek onder elkaar op een grote serveerschaal. Steek met de kookring of het glas een rondje uit het midden van de cake. Hier kun je een klein cadeautje in verstoppen.

3

Besmeer de cakes royaal met de botercrème. Strijk glad met een paletmes of ander mes.

4

Bestuif het werkblad met de poedersuiker. Maak een grote bal van de rode marsepein. Rol met een deegroller uit tot een grote lap van 30 x 40 cm. Gebruik de deegroller om de lap over te hevelen naar de cake en leg er strak overheen. Snijd overtollig marsepein rondom weg.

5

Bestuif het werkblad eventueel opnieuw met poedersuiker. Rol de gele marsepein uit tot een lange lap van 40 cm. Snijd er met een mes of pizzasnijder 2 lange, rechte banen uit van ca. 2½ cm breed. Maak van de resterende marsepein een bal en rol die uit tot een lange plak. Snijd daar 2 kleinere banen van ca. 6 cm lang en 2 cm breed van. Maak van de 2 kleine stukjes een strik door ze dubbel te klappen en in het midden aan te drukken.

6

Leg de banen in de vorm van een kruis op de taart, met de splitsing van de banen op een derde, zoals het boek van Sinterklaas. Leg de marsepeinstrik in het midden van de kruising.

variatietipHeb je een groter cadeau dat je wilt verstoppen? Verstop dan een ziplockzakje in het gat met een briefje erop en leg het cadeau op een geheime plek waar het brieje naar verwijst.
kookstaptipHeb je geen meetlint bij de hand? Je kunt ook een stukje (keuken)touw gebruiken om te meten of de lap marsepein groot genoeg is voor de cakes.
bewaartipDoe het lege vanillestokje in een pot met suiker voor je eigen vanillesuiker!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sinterklaastaart (surprisetaart)

Surprise! Deze sinterklaastaart heeft een geheime binnenkant...

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig