bewaar
Spinazietaart met boerenkool, ricotta en tonijn
Spinazietaart met boerenkool, ricotta en tonijn
bewaar

Spinazietaart met boerenkool, ricotta en tonijn

Deze spinazietaart heeft een Friese touch: de bodem is gemaakt van roggebrood.

30 min. bereiden
40 min. oventijd
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Fries roggebrood

1 tl

gedroogde rozemarijn

1 teen

knoflook

1

rode ui

142 g

skipjack tonijn in olijfolie

300 g

boerenkool gesneden

½ tl

chilivlokken

400 g

verse spinazie

4

middelgrote eieren

250 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • springvorm 24 cm

Deze spinazietaart heeft een Friese touch: de bodem is gemaakt van roggebrood.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel het roggebrood, meng met de rozemarijn en verdeel over de bodem van de vorm. Druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bak 10 min. in het midden van de oven. Neem de bodem uit de oven en laat de oven aan staan.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Verhit 2 el tonijnolie (per 4 personen) in een grote koekenpan. Bak de knoflook, ui, boerenkool, chilivlokken, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken en het vocht verdampen. Meng de spinazie door de boerenkool en neem de pan van het vuur. Klop de eieren los met de ricotta, peper en eventueel zout. Meng met de groenten en schep de tonijn erdoor. Verdeel de vulling over de springvorm. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.