bewaar
Mezzi rigatoni met boerenkool, ricotta en runderworstjes
Mezzi rigatoni met boerenkool, ricotta en runderworstjes
bewaar

Mezzi rigatoni met boerenkool, ricotta en runderworstjes

Boerenkool goes Italian! En wel in dit pastagerecht met lekker veel kaas. Bellissimo!

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

5

AH Biologisch runderchipolata

2 el

milde olijfolie

300 g

mezzi rigatoni

300 g

gesneden boerenkool

7½ g

verse oregano

250 g

ricotta

¼ tl

chilivlokken

50 g

Parmezaanse kaas

1

citroen

Dit heb je nodig

  • rasp

Boerenkool goes Italian! En wel in dit pastagerecht met lekker veel kaas. Bellissimo!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worstjes. Verhit een hapjespan met de olie en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes en voeg de laatste minuut de knoflook toe.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang ca. 200 ml kookvocht op (per 4 personen).

3

Voeg de boerenkool toe aan het worstvlees en bak 5 min. mee. Snijd de blaadjes van de oregano grof en voeg toe. Voeg de ricotta toe, laat alles 3 min. op middelhoog vuur garen en breng op smaak met de chilivlokken en eventueel zout.

4

Rasp de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer het sap en rasp door de saus. Meng de pasta, het kookvocht en de kaas door de saus.