Mez­zi ri­ga­to­ni met boe­ren­kool, ri­cot­ta en run­der­worst­jes

Boerenkool goes Italian! En wel in dit pastagerecht met lekker veel kaas. Bellissimo!

(11) waardeer
italiaans hoofdgerecht Boerenkool goes Italian! En wel in dit pastagerecht met lekker veel kaas. Bellissimo! 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worstjes. Verhit een hapjespan met de olie en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes en voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang ca. 200 ml kookvocht op (per 4 personen).
  3. Voeg de boerenkool toe aan het worstvlees en bak 5 min. mee. Snijd de blaadjes van de oregano grof en voeg toe. Voeg de ricotta toe, laat alles 3 min. op middelhoog vuur garen en breng op smaak met de chilivlokken en eventueel zout.
  4. Rasp de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer het sap en rasp door de saus. Meng de pasta, het kookvocht en de kaas door de saus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Mezzi rigatoni met boerenkool, ricotta en runderworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­zi ri­ga­to­ni met boe­ren­kool, ri­cot­ta en run­der­worst­jes

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 5 AH Biologisch runderchipolata
  • 2 el milde olijfolie

Verwijder het vel van de worstjes. Verhit een hapjespan met de olie en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

3
3

Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

4
4

Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes en voeg de laatste minuut de knoflook toe.

5
5
  • 300 g mezzi rigatoni

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang ca. 200 ml kookvocht op (per 4 personen).

6
6
  • 300 g gesneden boerenkool

Voeg de boerenkool toe aan het worstvlees en bak 5 min. mee.

7
7
  • 7½ g verse oregano

Snijd de blaadjes van de oregano grof en voeg toe.

8
8
  • 250 g ricotta
  • ¼ tl chilivlokken

Voeg de ricotta toe, laat alles 3 min. op middelhoog vuur garen en breng op smaak met de chilivlokken en eventueel zout.

9
9
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen

Rasp de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer het sap en rasp door de saus.

10
10

Meng de pasta, het kookvocht en de kaas door de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.