bewaar
Rigatoni met courgette en ricotta
Rigatoni met courgette en ricotta
bewaar

Rigatoni met courgette en ricotta

20 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rigatoni

4 el

olijfolie

2

rode uien

2

courgettes

2 tenen

knoflook

2 tl

gedroogde oregano

2 schaaltjes

Toscaanse carré

1 bakje

ricotta

Aan de slag

1

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui 3 min. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de pasta door de courgette. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de ricotta erop. Serveer met de Toscaanse carrés.

tip

algemeenBak voor een extra hartige bite 1 potje uitgelekte zwarte olijven (240 g) mee met de courgette.