Ingrediënten
4 personen
300 g
rigatoni
4 el
olijfolie
2
rode uien
2
courgettes
2 tenen
knoflook
2 tl
gedroogde oregano
2 schaaltjes
Toscaanse carré
1 bakje
ricotta
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui 3 min. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de pasta door de courgette. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de ricotta erop. Serveer met de Toscaanse carrés.
Rigatoni met courgette en ricotta

hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui 3 min. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de pasta door de courgette. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de ricotta erop. Serveer met de Toscaanse carrés.
algemeen:Bak voor een extra hartige bite 1 potje uitgelekte zwarte olijven (240 g) mee met de courgette.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g rigatoni
4 el olijfolie
2 rode uien
2 courgettes
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde oregano
2 schaaltjes Toscaanse carré
1 bakje ricotta