Erw­ten­soep met ve­ga rook­worst

Zonder rookworst geen erwtensoep. En vegetariërs hebben geluk: vega rookworst = ook worst!

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht Zonder rookworst geen erwtensoep. En vegetariërs hebben geluk: vega rookworst = ook worst! 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af. Doe samen met het water en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg samen met de hutspotgroente toe en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
  3. Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij fijn en snijd de vega rookworsten in plakjes. Roer door de soep en verwarm de vega worst 5 min. Verdeel over diepe kommen en serveer met de broodjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 82 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 2.120 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020

Erwtensoep met vega rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met ve­ga rook­worst

1
1
  • 300 g AH Biologisch gedroogde spliterwten

Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af.

2
2
  • 2 liter water
  • 2 Knorr groentebouillontabletten

Doe samen met het water en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

3
3
  • 500 g knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 500 g hutspotgroente

Voeg samen met de hutspotgroente toe en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

5
5
  • 4 kampioentjes (afbakbroodjes)

Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 20 g verse selderij
  • 300 g vegetarische rookworsten

Snijd de selderij fijn en snijd de vega rookworsten in plakjes. Roer door de soep en verwarm de vega worst 5 min.

7
7

Verdeel over diepe kommen en serveer met de broodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.