bewaar
Nachoschotel kip en guacamole
Nachoschotel kip en guacamole
bewaar

Nachoschotel kip en guacamole

Fiesta Mexicana! Deze nachoschotel staat garant voor een feestje in je mond.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 el

arachideolie

400 g

kipdijfiletreepjes

28 g

taco seasoningmix

200 g

tortillachips naturel

150 g

geraspte cheddar

1

kleine rode ui

2

trostomaten

1

jalapeñopeper

200 g

koelverse guacamole

150 g

salsa mild

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Fiesta Mexicana! Deze nachoschotel staat garant voor een feestje in je mond.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipdijiletreepjes met de kruidenmix in 5 min. op middelhoog vuur gaar.

2

Verdeel de helft van de tortillachips over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de kaas erover. Verdeel de rest van de tortillachips, de rest van de kaas en de kip erover. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd de tomaten in blokjes. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de jalapeño tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.

4

Haal de nacho’s uit de oven. Verdeel de ui, tomaat en jalapeño erover. Serveer met de guacamole en salsa.

tip

bereidingstipHoud je niet van pittig? Laat de jalapeño dan achterwege.