Na­cho­scho­tel kip en gu­a­ca­mo­le

Fiesta Mexicana! Deze nachoschotel staat garant voor een feestje in je mond.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(0) waardeer
borrelhapje Fiesta Mexicana! Deze nachoschotel staat garant voor een feestje in je mond. 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipdijiletreepjes met de kruidenmix in 5 min. op middelhoog vuur gaar.
  2. Verdeel de helft van de tortillachips over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de kaas erover. Verdeel de rest van de tortillachips, de rest van de kaas en de kip erover. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de tomaten in blokjes. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de jalapeño tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  4. Haal de nacho’s uit de oven. Verdeel de ui, tomaat en jalapeño erover. Serveer met de guacamole en salsa.

bereidingstip:

Houd je niet van pittig? Laat de jalapeño dan achterwege.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 21 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 43-44

Nachoschotel kip en guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­cho­scho­tel kip en gu­a­ca­mo­le

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 28 g taco seasoningmix

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipdijfiletreepjes met de kruidenmix in 5 min. op middelhoog vuur gaar.

3
3
  • 100 g tortillachips naturel
  • 75 g geraspte cheddar

Verdeel de tortillachips over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaas erover.

4
4
  • 100 g tortillachips naturel
  • 75 g geraspte cheddar

Verdeel de rest van de tortillachips, de rest van de kaas en de kip erover. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

5
5
  • 1 kleine rode ui
  • 2 trostomaten
  • 1 jalapeñopeper

Snipper ondertussen de ui en snijd de tomaten in blokjes. Snijd het steeltje van de jalapeño.

6
6

Rol de jalapeño tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.

7
7
  • 200 g koelverse guacamole
  • 150 g salsa mild

Haal de nacho’s uit de oven. Verdeel de ui, tomaat en jalapeño erover. Serveer met de guacamole en salsa.

bereidingstip:

Houd je niet van pittig? Laat de jalapeño dan achterwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.