Maizenakoekjes
Maizenakoekjes
bewaar
bewaar

Maizenakoekjes

Maizena koekjes, of Surinaamse koekjes, zijn ook wel bekend als gommakoekjes. Dan zijn ze meestal gemaakt met gommapoeder, van cassave. Deze smakelijke koekjes danken hun feestelijke look aan de suikermuisjes (spikkels) on top.

15 min. bereiden
24 min. oventijd
55 min. wachten
25waarderingen

Aan de slag

1

Doe de boter, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix met een handmixer in 1 min. tot een luchtig mengsel. Doe het ei erbij en mix op hoge snelheid 1 min. Voeg de maizena en het zout toe en mix op lage snelheid (tegen verstuiven) tot alles gemengd is. Mix nog 1 min. op hoge snelheid tot een egale massa. Laat afgedekt 30 min. opstijven in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vorm met koude handen 32 balletjes van het deeg. Bak ze in 2 delen.

3

Leg 16 balletjes op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Doop een vork in wat maizena en druk de balletjes met de vork in het midden kruislings licht in. Bestrooi met de discodip. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar. Ze blijven licht van kleur. Neem uit de oven en laat 10 min. op de bakplaat afkoelen.

4

Herhaal dit met de andere 16 deegballetjes op de andere bakplaat.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Bekleed dan een rooster met bakpapier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maizenakoekjes

Maizena koekjes, of Surinaamse koekjes, zijn ook wel bekend als gommakoekjes. Dan zijn ze meestal gemaakt met gommapoeder, van cassave. Deze smakelijke koekjes danken hun feestelijke look aan de suikermuisjes (spikkels) on top.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig