bewaar
Maizenakoekjes
Maizenakoekjes
bewaar

Maizenakoekjes

Hoe meer spikkels, hoe feestelijker!

15 min. bereiden
24 min. oventijd
55 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

32 porties

100 g

ongezouten roomboter

100 g

kristalsuiker

16 g

vanillesuiker

1

middelgroot ei

200 g

maizena

¼ tl

zout

½ el

discodip

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • bakpapier

Hoe meer spikkels, hoe feestelijker!

Aan de slag

1

Doe de boter, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix met een handmixer in 1 min. tot een luchtig mengsel. Doe het ei erbij en mix op hoge snelheid 1 min. Voeg de maizena en het zout toe en mix op lage snelheid (tegen verstuiven) tot alles gemengd is. Mix nog 1 min. op hoge snelheid tot een egale massa. Laat afgedekt 30 min. opstijven in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vorm met koude handen 32 balletjes van het deeg. Bak ze in 2 delen.

3

Leg 16 balletjes op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Doop een vork in wat maizena en druk de balletjes met de vork in het midden kruislings licht in. Bestrooi met de discodip. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar. Ze blijven licht van kleur. Neem uit de oven en laat 10 min. op de bakplaat afkoelen.

4

Herhaal dit met de andere 16 deegballetjes op de andere bakplaat.

tip

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Bekleed dan een rooster met bakpapier.