Schuimpjes maken
Naturel schuimpjes maken doe je zo. Ook lekker met citroen, cacao, nougatine of verse munt door het beslag.
Ingrediënten
30 porties
2
middelgrote eieren
½ tl
zout
110 g
fijne kristalsuiker
1 tl
maizena
Dit heb je nodig
handmixer
spuitzak met ronde spuitmond (2 cm)
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit met het zout met een (hand)mixer in een vetvrije kom met schone gardes stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot je glanzende, stijve, witte pieken hebt. Roer de maizena erdoor.
Vul de spuitzak met het eiwit. Houd de spuitzak loodrecht boven een met bakpapier beklede bakplaat en spuit ca. 30 hoopjes van 4.5 cm ø van het eiwit. Trek de spuitzak snel weg, zodat de schuimpjes een mooi puntje krijgen.
Bak de schuimpjes in ca. 2 uur in het midden van de oven droog en gaar. Zet de oven uit en laat de schuimpjes er nog 1 uur in zitten met de ovendeur op een kiertje.
Schuimpjes maken
Naturel schuimpjes maken doe je zo. Ook lekker met citroen, cacao, nougatine of verse munt door het beslag.

null porties
15 kcal
10 min. bereiden
180 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit met het zout met een (hand)mixer in een vetvrije kom met schone gardes stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot je glanzende, stijve, witte pieken hebt. Roer de maizena erdoor.
Vul de spuitzak met het eiwit. Houd de spuitzak loodrecht boven een met bakpapier beklede bakplaat en spuit ca. 30 hoopjes van 4.5 cm ø van het eiwit. Trek de spuitzak snel weg, zodat de schuimpjes een mooi puntje krijgen.
Bak de schuimpjes in ca. 2 uur in het midden van de oven droog en gaar. Zet de oven uit en laat de schuimpjes er nog 1 uur in zitten met de ovendeur op een kiertje.
variatietip:Aan de schuimpjes kunnen allerlei smaken worden toegevoegd. Roer na stap twee bijvoorbeeld de geraspte gele schil van een citroen, 1 el cacao, 2 el nougatine of fijngehakte munt door het schuim.
bereidingstip:De schuimpjes kunnen ook groter of kleiner worden gemaakt. Houd voor kleinere schuimpjes dezelfde baktijd aan, maar verleng de baktijd met een half uur tot een uur voor grotere.
bereidingstip:Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een hersluitbare plasticzak. Vul de zak met het eiwit en knip een klein gaatje in de punt. Druk het eiwit voorzichtig uit de zak om de schuimpjes te maken.
bereidingstip:De overgebleven eidooiers kun je gebruiken voor bijvoorbeeld custard, lemoncurd of spaghetti carbonara.
bewaartip:De meringues kunnen een week worden bewaard in een luchtdichte afgesloten bak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 30 personen)2 middelgrote eieren
½ tl zout
110 g fijne kristalsuiker
1 tl maizena
Dit heb je nodig
handmixer
spuitzak met ronde spuitmond (2 cm)
bakpapier