bewaar
Amandelspijs maken
Amandelspijs maken
bewaar

Amandelspijs maken

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

5 min. bereiden
8 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

3 porties

1

citroen

150 g

blanke amandelen

150 g

fijne kristalsuiker

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.

2

Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.

3

Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.

algemeenMet dit recept maak je ca. 300 gram amandelspijs.
variatietipIn plaats van witte amandelen kun je ook 150 g (glutenvrij) amandelmeel gebruiken.
algemeenNa 2-3 dagen in de koelkast is de amandelspijs nog lekkerder.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amandelspijs maken

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig