bewaar
Amandelspijs maken
Amandelspijs maken
bewaar

Amandelspijs maken

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

5 min. bereiden
8 uur wachten
1waardering

Ingrediënten

3 porties

1

citroen

150 g

blanke amandelen

150 g

fijne kristalsuiker

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.

2

Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.

3

Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.

algemeenMet dit recept maak je ca. 300 gram amandelspijs.
variatietipIn plaats van witte amandelen kun je ook 150 g (glutenvrij) amandelmeel gebruiken.
algemeenNa 2-3 dagen in de koelkast is de amandelspijs nog lekkerder.

Amandelspijs maken

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig