Amandelspijs maken
In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.
Ingrediënten
3 porties
1
citroen
150 g
blanke amandelen
150 g
fijne kristalsuiker
1
middelgroot ei
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.
Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.
Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Amandelspijs maken
In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

3 porties
530 kcal
5 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.
Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.
Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.
algemeen:Met dit recept maak je ca. 300 gram amandelspijs.
variatietip:In plaats van witte amandelen kun je ook 150 g (glutenvrij) amandelmeel gebruiken.
algemeen:Na 2-3 dagen in de koelkast is de amandelspijs nog lekkerder.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 3 personen)1 citroen
150 g blanke amandelen
150 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie