Amandelspijs maken

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

530 kcal

5 min. bereiden, 8 uur wachten

4.7/5

(63)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie


december 2021 - december 2021

Aan de slag

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.

  2. Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.

  3. Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.

  • algemeenMet dit recept maak je ca. 300 gram amandelspijs.
  • variatietipIn plaats van witte amandelen kun je ook 150 g (glutenvrij) amandelmeel gebruiken.
  • algemeenNa 2-3 dagen in de koelkast is de amandelspijs nog lekkerder.
  • Amandelspijs maken

    Instructievideo - 01:03 min.

Wat vond je van dit recept?

Amandelspijs maken

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig