bewaar
Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool
Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool
bewaar

Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool

Komijn = fijn! Helemaal in de gratin.

20 min. bereiden
55 min. oventijd
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

650 g

knolselderij

20 g

verse selderij

520 g

kruidenzuurkool

150 g

Zaanlander jong belegen komijn

30 g

ongezouten roomboter

90 g

vegan spekjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Komijn = fijn! Helemaal in de gratin.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij, snijd in parten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de selderij fijn, meng de helft door de zuurkool en verdeel over de ovenschaal. Snijd de plakken kaas in de lengte in 4 repen en verdeel afwisselend met de knolselderij dakpansgewijs over de zuurkool.

2

Verdeel de boter in vlokjes over de knolselderij en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de gratin in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt. Snijd ondertussen de vegan spekjes fijn, meng met de rest van de selderij en verdeel na 45 min. over de gratin. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.

bereidingstipHeb je een keukenmachine (of mandoline)? Dan kun je daarin makkelijk dunne plakjes snijden van de knolselderij.

Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool

Instructievideo - 00:24 min.