Breng een steelpan met water aan de kook. Doe de broccoliroosjes erbij en kook ze in 3-4 minuten beetgaar (wel gaar, maar nog een beetje stevig). Giet de roosjes af in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop ondertussen in een grote kom de eieren met de kaas los met een garde. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pluk de blaadjes van de takjes tijm en roer door het eimengsel. Doe in elke holte van de muffinvorm een papieren muffinvormpje.
Schenk het eimengsel over de broccoli. Vul de vormpjes niet helemaal tot de rand, want het eimengsel wordt een stukje hoger in de oven. Bedek de bodem van elk vormpje met broccoliroosjes, met de stronkjes naar beneden.
Bestrooi de muffins met het amandelschaafsel. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudgeel en gaar. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor je ze opeet.
Groene verrassingsmuffins
Wie ga jij verrassen met deze groene muffins?
- bereidingstipZorg dat de broccoliroosjes ongeveer even groot zijn en goed in de muffinvormpjes passen. Snijd ze eventueel nog een beetje bij.
- bereidingstipZet tijdens het bakken een bakplaat met bakpapier ónder het rooster met de muffinvorm. Als het eimengsel dan een beetje overstroomt, wordt de oven niet vies. Scheelt weer schoonmaken.
Gerelateerde recepten
Groene verrassingsmuffins
Wie ga jij verrassen met deze groene muffins?

6 porties
110 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Breng een steelpan met water aan de kook. Doe de broccoliroosjes erbij en kook ze in 3-4 minuten beetgaar (wel gaar, maar nog een beetje stevig). Giet de roosjes af in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop ondertussen in een grote kom de eieren met de kaas los met een garde. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pluk de blaadjes van de takjes tijm en roer door het eimengsel. Doe in elke holte van de muffinvorm een papieren muffinvormpje.
Schenk het eimengsel over de broccoli. Vul de vormpjes niet helemaal tot de rand, want het eimengsel wordt een stukje hoger in de oven. Bedek de bodem van elk vormpje met broccoliroosjes, met de stronkjes naar beneden.
Bestrooi de muffins met het amandelschaafsel. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudgeel en gaar. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor je ze opeet.
bereidingstip:Zorg dat de broccoliroosjes ongeveer even groot zijn en goed in de muffinvormpjes passen. Snijd ze eventueel nog een beetje bij.
bereidingstip:Zet tijdens het bakken een bakplaat met bakpapier ónder het rooster met de muffinvorm. Als het eimengsel dan een beetje overstroomt, wordt de oven niet vies. Scheelt weer schoonmaken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
120 g broccoliroosjes
4 middelgrote eieren
100 g geraspte Goudse belegen 30+ kaas
2 takjes verse tijm
2 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
muffinpapiertje
muffinvorm (6 holtes, ingevet)