bewaar
Kipballetjes in rode-currysaus met rijst
Kipballetjes in rode-currysaus met rijst
bewaar

Kipballetjes in rode-currysaus met rijst

Kipballetjes: het liefst zouden we alle balletjes zélf opeten.

30 min. bereiden
pittig
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

15 g

verse koriander

300 g

kipgehakt naturel

½ el

arachideolie

70 g

Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta

400 ml

kokosmelk light

250 g

cherrytomaten

500 g

broccoli

Kipballetjes: het liefst zouden we alle balletjes zélf opeten.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng ¾ van de koriander met peper en zout door het gehakt en draai er met vochtige handen 16 balletjes van (per 4 personen).

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en fruit 1 min. mee. Voeg de kokosmelk en cherrytomaatjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

3

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar en giet af. Serveer de balletjes met saus, de rijst en broccoli en bestrooi met de rest van de koriander.

serveertipLekker met limoen.