Cour­get­te­sa­la­de met bal­le­tjes & li­moen-pind­adres­sing

Wie steelt vanavond de show: de courgettespaghetti of de broccolirijst?

(8) waardeer
hoofdgerecht Wie steelt vanavond de show: de courgettespaghetti of de broccolirijst? 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de balletjes met 1 el chilisaus (per 4 personen) op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Hak ondertussen de pinda’s grof. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 ½ limoen uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest fijn. Snipper de ui. Meng de pinda’s, ui, gesneden munt, het limoenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de rest van de chilisaus tot een dressing.
  3. Voeg de broccolirijst en sojabonen toe aan de balletjes en roerbak 1 min. op hoog vuur. Meng de courgettespaghetti erdoor en bak nog 1 min.
  4. Haal de pan van het vuur en meng de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een grote platte schaal, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de achtergehouden muntblaadjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 23 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Courgettesalade met balletjes & limoen-pindadressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­sa­la­de met bal­le­tjes & li­moen-pind­adres­sing

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 275 g rundersoepballetjes
  • 1 el zoete chilisaus

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de balletjes met de chilisaus op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 6 el gezouten pinda's
  • 2 limoenen

Hak ondertussen de pinda’s grof. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers ¾ van de limoenen uit.

3
3
  • 15 g verse munt
  • 1 rode ui

Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest fijn. Snipper de ui.

4
4
  • 5 el zoete chilisaus

Meng de pinda’s, ui, gesneden munt, het limoenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de rest van de chilisaus tot een dressing.

5
5
  • 400 g broccolirijst
  • 200 g koelverse sojabonen
  • 400 g courgettespaghetti

Voeg de broccolirijst en sojabonen toe aan de balletjes en roerbak 1 min. op hoog vuur. Meng de courgettespaghetti erdoor en bak nog 1 min.

6
6

Haal de pan van het vuur en meng de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel over een grote platte schaal, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de achtergehouden muntblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.