Pas­ta­sa­la­de met au­ber­gi­ne en rau­we ham

Makkelijke pastasalade: maar 5 ingrediënten en 20 min. heb je er voor nodig.

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Makkelijke pastasalade: maar 5 ingrediënten en 20 min. heb je er voor nodig. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in stukjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergine met peper en eventueel zout in ca. 15 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Snijd de rucola grof. Meng de pesto door de pasta en schep voorzichtig de aubergine en rucola erdoor. Scheur de ham in stukken en verdeel in roosjes over de pasta.

bereidingstip:

Je kunt de pastasalade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen. Verdeel de parmaham er als laatste over.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 31-34

Pastasalade met aubergine en rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met au­ber­gi­ne en rau­we ham

1
1
  • 3 aubergines

Snijd de aubergines in stukjes van 1 cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergine met peper en eventueel zout in ca. 15 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin en gaar.

3
3

Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g salade pasta casarecce

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

5
5
  • 85 g rucola
  • 6 el rode pesto

Snijd de rucola grof. Meng de pesto door de pasta en schep voorzichtig de aubergine en rucola erdoor.

6
6
  • 90 g parmaham

Scheur de ham in stukken en verdeel in roosjes over de pasta.

bereidingstip:

Je kunt de pastasalade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen. Verdeel de parmaham er als laatste over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.