Pastasalade met aubergine en rauwe ham
Makkelijke pastasalade: maar 5 ingrediënten en 20 min. heb je er voor nodig.
Ingrediënten
4 personen
3
aubergines
2 el
milde olijfolie
300 g
salade pasta casarecce
85 g
rucola
6 el
rode pesto
90 g
parmaham
Aan de slag
Snijd de aubergines in stukjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergine met peper en eventueel zout in ca. 15 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de rucola grof. Meng de pesto door de pasta en schep voorzichtig de aubergine en rucola erdoor. Scheur de ham in stukken en verdeel in roosjes over de pasta.
Pastasalade met aubergine en rauwe ham
Makkelijke pastasalade: maar 5 ingrediënten en 20 min. heb je er voor nodig.

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in stukjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergine met peper en eventueel zout in ca. 15 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de rucola grof. Meng de pesto door de pasta en schep voorzichtig de aubergine en rucola erdoor. Scheur de ham in stukken en verdeel in roosjes over de pasta.
bereidingstip:Je kunt de pastasalade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen. Verdeel de parmaham er als laatste over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 aubergines
2 el milde olijfolie
300 g salade pasta casarecce
85 g rucola
6 el rode pesto
90 g parmaham